Før du foretager et køb:

Before you make a purchase:

Kim Lundin |

Er det tilsigtede system ordentligt vandtæt? Et absolut minimumskrav for at sikre! Det handler om grundlæggende sikkerhed til søs. Vand finder altid en vej ind, når uheldet er ude. En druknet motor betyder en ny.

Er batterisystemet dækket af en garanti på mindst 6 år, og er det godkendt til bådbrug, vandtæt og udstyret med et Canbus/Torqlink-system? Køb aldrig et batterisystem, der ikke er godkendt; det handler om brandsikkerhed og driftssikkerhed. Insistér på at se certificeringer. Alle anerkendte producenter har disse.

Der er ingen genvej til et godt og holdbart batterisystem. Hvor energieffektivt er det tilsigtede system? Systembatteriet er den største udgift. En meget energieffektiv motor sparer plads, vægt og i sidste ende penge.

Luftkølet motor? Generelt har en luftkølet motor meget lav effektivitet og er typisk ikke vandtæt. Derfor bruger vi aldrig disse.

Har producenten et certificeret servicecenter i Danmark?

Et "brug og smid væk" Kina-system er generelt et dårligt køb. Alle anerkendte producenter har et omfattende service-netværk.

Er motorsystemet fuldt digitalt med Canbus/Torqlink, inklusive batteribanken? Et minimumskrav at spørge om! Det handler om driftssikkerhed, sikkerhedsfunktioner og nøjagtig forbrugsvisning.

Motorkontroller? Er den digital og vandkølet, eller gammeldags luftkølet og ikke vandtæt? God køling er afgørende for energieffektiviteten.